Primarul Mircia Gutău, condamnat pentru mită, cetățean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea

Publicat: 16 02. 2012, 10:09
Actualizat: 29 02. 2012, 01:09
Primarul Mircia Gutău, condamnat definitiv pentru luare de mită și aflat în Penitenciarul Colibași, a fost declarat, luni, în ședința extraordinară a Consiliului Municipal Râmnicu Vâlcea, cetățean de onoare al orașului, cu 14 voturi "pentru" și șapte abțineri.

Primarul Mircia Gutău, condamnat definitiv pentru luare de mităși aflat în Penitenciarul Colibași, a fost declarat, luni, înședința extraordinară a Consiliului Municipal Râmnicu Vâlcea,cetățean de onoare al orașului, cu 14 voturi „pentru” și șapteabțineri.

Potrivit reprezentanților Primăriei Râmnicu Vâlcea, pentru acestvot a fost necesară modificarea regulamentului de acordare atitlului de cetățean de onoare și s-a avut în vedere subpunctul ‘j’din regulament prin care era stipulat faptul că „titlul de cetățeande onoare poate fi acordat unui primar de oraș ales pentru un aldoilea mandat”.

La votul final, pentru decernarea titlului de cetățean deonoare, 14 consilieri PDL au votat pentru, iar consilierii PNL șiPSD s-au abținut.

Motivarea acordării titlului de cătățean de onoare a fost”solicitarea mai multor ONG-uri din municipiu în acest sens,inițiativa fiind susținută de peste 25 de mii de semnături alecetățenilor din Râmnicu Vâlcea”.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, și fostulviceprimar Nicolae Dicu au fost condamnați definitiv de instanțasupremă la câte trei ani și jumătate de închisoare cu executare,perioadă din care le va fi scăzută perioada arestuluipreventiv.

Mediafax