Primarul orașului Brăila, Aurel Simionescu, reținut de DNA. Prejudiciul este uriaș

Publicat: 03 02. 2016, 22:57

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Simionescu Aurel Gabriel, primarul municipiului Brăila”, transmite DNA.

Aurel Gabriel Simionescu este acuzat de abuz în serviciu și de schimbare a destinației fondurilor europene.

În același dosar a fost reținut și Anghelescu Stoica, care în momentul comiterii faptelor era director executiv al Direcției Finanțelor Publice din cadrul Primăriei municipiului Brăila.

Aurel Gabriel Simionescu fusese adus miercuri dimineață la audieri la DNA Galați, el fiind vizat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene în care prejudiciul este peste 10 milioane de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Anterior, au avut loc percheziții în două locații din municipiul Brăila, una dintre acestea fiind sediul Primăriei, au precizat sursele citate.

Dosarul în care este vizat Simionescu vizează fraude cu fonduri europene folosite pentru modernizarea Bulevardului Dorobanți din municipiul Brăila.

Pe de altă parte, DNA – Serviciul Teritorial Galați a comunicat că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2010.