Primarul și viceprimarul din Râmnicu Vâlcea au fost achitați

Publicat: 15 02. 2012, 09:47
Actualizat: 05 06. 2012, 17:35
Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, și viceprimarul Nicolae Dicu, acuzați de fapte de corupție, au fost achitați, luni, de către Tribunalul Alba.

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, și viceprimarul Nicolae Dicu, acuzați de fapte de corupție, au fost achitați, luni, de către Tribunalul Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea era acuzat de luare de mită, iar viceprimarul de complicitate la luare de mită.

Totodată, Tribunalul Alba a revocat măsura preventivă prin care cei doi edili au fost obligați să nu părăsească țara.

Decizia Tribunalului Alba a fost anunțată în lipsa celor doi edili, aceștia nefiind prezenți în sala de judecată.

Potrivit procurorilor anticorupție, primarul și viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea au pretins, timp de patru luni, să li se dea mită 50 de mii de euro, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, viceprimarul Nicolae Dicu fiind prins când încasa 20 de mii de euro.

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, democratul Mircia Gutău – copreședinte al Alianței PNL-PD Vâlcea – a fost acuzat de luare de mită, iar viceprimarul Nicolae Dicu de complicitate la luare de mită.

În premieră, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au decis reținerea unui primar și a unui viceprimar, pentru fapte de corupție în legătură cu atribuțiile lor de serviciu, iar ulterior aceștia au fost arestați preventiv. (Mediafax)