Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, audiat la DNA

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 21 02. 2012, 21:41
Gheorghe Ciuhandu, primarul municipiului Timișoara, a fost audiat, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, el declarând că a venit neîngrijorat la DNA și pleacă și mai neîngrijorat.

Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fostaudiat, luni, de procurorii Direcției NaționaleAnticorupție, el declarând că a venit neîngrijorat laDNA și pleacă și mai neîngrijorat.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au audiat,luni, și pe directorul Direcției de Patrimoniu din PrimăriaTimișoara, Nicușor Miuț.

Cei doi au ieșit din sediul DNA în jurul orei 11.30, însoțiți de unavocat. Primarul Timișoarei nu a precizat de ce a fost citat deprocurorii DNA, spunând doar că a venit neîngrijorat și pleacă șimai neîngrijorat.

Avocatul care îi însoțea pe cei doi a declarat, pentru MEDIAFAX, căîntrebările procurorilor nu l-au vizat pe Ciuhandu, ci altepersoane și că nu poate da mai multe informații.

Întrebat dacă în dosar s-a dispus urmărirea penală în cazul luiGheorghe Ciuhandu și Nicușor Miuț, avocatul a răspuns că nu estecazul.

Potrivit unor surse judiciare, audierea primarului GheorgheCiuhandu ar viza modul în care s-au făcut lucrările de amenajare aParcului Uzinei din Timișoara.

Amenajarea Parcului Uzinei din Timișoara – în care se află oconstrucție formată din 13 coloane de piatră, dispuse circular, subforma unui mic teatru de vară, denumită de reprezentanțiimunicipalității „Stonehenge” – a fost finalizată în luna mai aanului trecut, materialele de construcție fiind aduse dinGrecia.

Lucrarea ar fi trebuit să coste 2,1 milioane de lei, dar, din cauzăcă societatea Garden Center Grup SRL București, contructorulobiectivului, nu a reușit să finalizeze construcția la timp,reprezentanții Primăriei Timișoarei au afirmat la inaugurare că vorpenaliza firma și, astfel, lucrarea va costa 1,5 milioane delei.

Mediafax