Primarul unei comune din județul Timiș a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2

Publicat: 02 11. 2020, 18:37
Actualizat: 03 11. 2020, 01:29
Primarul unei comune din județul Timiș a murit, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 (FOTO - ilustrativ: Alexandrea Pandrea / Gândul)

Primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu, a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS CoV-2. Edilul, care suferea și de alte boli, a decedat la un spital din Timișoara.

Tudor Marinescu s-a infectat cu virusul SARS CoV-2 și a făcut o formă complicată a bolii, el fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, potrivit Mediafax.

Decesul a fost anunțat luni, iar prietenii și colegii de partid au transmis condoleanțe familiei.

Primarul care a fost trup și suflet pentru Voiteg și Folea, Tudor Nicolae Marinescu, a plecat astăzi să facă lucruri frumoase într-o lume mai bună. Este o pierdere pentru comunitatea locală, de care avea grijă din 1996, dar și pentru echipa PSD Timiș, care pierde un coleg și un prieten. Odihnă veșnică, Dodo! Sincere condoleanțe familiei!”, este mesajul organizației PSD Timiș.

FOTO: Facebook

 

Marinescu a fost primarul comunei Voiteag, începând din 1996. La început el a fost ales din partea PNL, dar la ultimele două scrutinuri a participat ca reprezentant al PSD, precizează sursa citată.

Recidiva de Covid-19, mai severă decât îmbolnăvirea primară! Dezvăluiri teribile făcute de medicii din Timișoara!

Recidiva de Covid-19 este mai severă decât îmbolnăvirea primară, avertizează specialiștii în medicină. Concluzia aparține chiar doctorilor români, mai precis cei de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, care au tratat şi cazuri de recontaminări cu noul coronavirus.

Concluzia trasă de medici este că, în asemenea cazuri, recidiva de Covid-19 s-a dovedit a fi mult mai severă decât îmbolnăvirea primară.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, prof. dr. Cristian Oancea, spune că „simptomele, în cazul reinfectărilor cu SARS-CoV-2, sunt mai severe. Cel mai probabil, s-au recontaminat pentru că nu au respectat măsurile de protecţie anti-pandemice. Au banalizat virusul şi s-au bazat pe faptul că prima infecţie a fost sub o formă foarte uşoară sau asimptomatică”.

Prefectura Timiş a anunţat că în ultimele 24 de ore în judeţ au fost confirmate 123 de noi îmbolnăviri cu Covid-19, dintre care 69 în Timişoara, în condiţiile în care numărul de teste efectuate a fost de aproape 10 ori mai mic decât în zilele precedente.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit tot din cauza Covid-19, dar înainte de alegerile locale. Ulterior, a câștigat un nou mandat

Ion Aliman (56 de ani), primar al comunei Deveselu, județul Olt, încă din anul 2012, care urma să participe la alegerile locale din 27 septembrie pentru al treilea mandat, a murit din cauza complicațiilor cauzate de Covid-19.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit, în data de 17 septembrie, la Spitalul Colentina, unde se afla internat în urma unor complicații după infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

Ion Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea rudelor, Ion Aliman a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală, unde a murit.

Cu toate acestea, primarul de la Deveselu a câștigat un nou mandat, pentru că nu a mai putut fi scos numele său de pe buletinele de vot, iar localnicii erau foarte mulțumiți de activitatea sa.

Ce scrie presa internațională despre realegerea primarului decedat de la Deveselu. Cazul face înconjurul lumii

Cazul primarului comunei Deveselu, care a murit pe 17 septembrie din cauza COVID-19 și a fost reales la alegerile locale din 27 septembrie, a fost acoperit și de presa străină.

Astfel, pulicații internaționale precum agenția de presă Reuters, Le Parisien, ABC News, Associated Press, BBC, Euronews sau CNN au scris despre acest subiect inedit.

„Vei fi mândru de noi: Locuitorii dintr-un sat din România au ales un primar decedat cu o diferență mare de voturi”, a scris Reuters.

„Povestea zilei vine din micul sat Deveselu din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după… moartea sa din cauza noului coronavirus”, scrie și Le Parisien.

„Partidul aflat acum în opoziție, cândva un partid măreț, a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei în cadrul alegerilor locale de duminică, dar a sărbătorit o victorie cumva bizară în altă localitate”, scrie ABC News.

„După ce l-au votat pe Ion Aliman ca primar în alegerile locale, cetățenii unui mic sat din sudul României au mers la mormântul acestuia pentru a-i aprinde lumânări. Aliman a fost reales pentru un al treilea mandat de primar al comunei Deveselu, cu toate că a murit din cauza unor complicații provocate de COVID-19 cu zece zile înaintea alegerilor”, au scris jurnaliștii de la Associated Press.

„Un primar din România care a murit din cauza COVID-19 a obținut o victorie confortabilă în cadrul alegerilor”, scrie BBC, iar Euronews notează că Aliman a murit cu zece zile înaintea alegerilor, astfel că nu a mai fost posibilă modificarea buletinelor de vot.

„Un videoclip difuzat pe reţelele sociale a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului”, scriu și jurnaliștii CNN.