Primarul decedat de la Deveselu a câștigat un nou mandat! Situație incredibilă: Ce se întâmplă în acest caz

Redactor:
Lucreția Soare
Primarul decedat de la Deveselu a câștigat un nou mandat! Situație incredibilă: Ce se întâmplă în acest caz
Primarul Ion Aliman, în vârstă de 56 de ani, a murit de coronavirus, dar buletinele de vot erau deja tipărite și nu se mai puteau schimba lucrurile.

Situați bizară la Deveselu, unde pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului Ion Aliman, decedat în urmă cu două săptămâni din cauza COVID-19. Localnicii nu se pot obișnui cu ideea că edilul care a condus comuna vreme de opt ani nu mai este, iar cel mai nostalgici l-au și votat. Mulți alegători au recunoscut că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.

Ion Aliman a câștigat un nou mandat la primăria Deveselu, deși a murit în urmă cu 10 zile după ce contractase SARs-CoV-2.

Potrivit legii, mandatul primarului decedat ar urma să fie invalidat de judecătorul care validează mandatele câștigătorilor. Ulterior, noul consiliu local trebuie să aleagă un viceprimar care va exercita funcția de primar interimar până la organizarea alegerilor provizorii.

În urmă cu două săptămâni, primarul, Ion Aliman, în vârstă de 56 de ani, a murit de coronavirus, dar buletinele de vot erau deja tipărite și nu se mai puteau schimba lucrurile. Duminică, peste tot în comună erau poze cu chipul edilului. Dacă edilul decedat va ieși învingător la aceste alegeri, atunci acestea se vor anula și va fi organizat un nou scrutin. 

Localnicii au spus că au pus ștampila pe fostul edil, care a fost „un primar adevărat”

Chiar și pe primărie erau mai multe fotografii cu fostul edil. Oamenii nu s-au ferit să spună că au pus ștampila pe fostul edil.

„ Cum să-l votați, dacă e mort?/  Păi dacă e legea… noi nu am făcut-o, ne-a dat-o cel de sus. L-am votat că pentru noi a fost un primar adevărat”, spune o localnică.

„Am votat mortul, că a fost primar bun”, adaugă un alt sătean.

Primarul comunei Deveselu, din județul Olt, a murit din cauza COVID 19 pe 17 septembrie. Ion Aliman era internat la un spital din București și candida pentru al treilea mandat. Edilul din Deveselu a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie. Inițial a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din București.

„Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Ion Aliman avea 57 de ani și a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012 , când a fost ales primar

Ion Aliman avea 57 de ani și a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a renunţat la marinărie şi a ajuns în fruntea comunei Deveselu. Recent se înscrisese din nou în cursa electorală şi voia al treilea mandat pe listele PSD.

În timpul mandatelor sale a fost operaţionalizată Baza NATO de la Deveselu. Pentru localnici, venirea militarilor americani a însemnat milioane de euro investite în dezvoltarea comunei.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
O corporatistă și-a găsit iubirea în tramvai. Ce a pățit după
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
Un medic de la Colentina RUPE TĂCEREA. Cu ce medicament s-a tratat el de covid-19,...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
×

Urmăriți GÂNDUL LIVEBucureștiul se află de azi noapte în scenariu roșu! Au fost închise școlile liceele, restaurantele, teatrele și cinematografele, iar masca este obligatorie inclusiv pe stradă. După mai multe gafe ale prefecturii, creșele și grădinițele rămân deschise. https://www.gandul.ro/19522894Alexandru Rafila, Lucian Romașcanu și Dan Barna, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 20 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide