Primele imagini cu Kim Jong-un, după ce s-a zvonit că ar fi în comă. Cum arată acum liderul de la Phenian

Publicat: 26 08. 2020, 06:41

Miercuri, presa guvernamentală nord-coreeană a prezentat imagini cu liderul Kim Jong-un la o întâlnire despre coronavirus și un taifun care ar putea mătura țara. Imaginile survin după ce agenția de spionaj sud-coreeană a sugerat că acesta s-ar afla în comă.

Potrivit serviciilor secrete sud-coreene, Kim s-ar afla în comă și i-ar fi predat ștafeta surorii sale, Kim Yo Jong, scrie france24.com.

Un fost aghiotant al președintelui sud-coreean Kim Dae-jung a declarat pe Facebook că liderul de la Phenian se află în comă, fără să ofere însă o dovadă în acest sens.

Kim Jong-un, nemulțumit de efortul autorităților în privința pandemiei

Marți, Kim a prezidat o întâlnire a Partidului Muncitorilor, a anunțat agenția KCNA, unde a vorbit despre „lacunele în starea de urgență anti-epidemie, în vederea verificării tuturor ramificațiilor virusului malign”.

Coreea de sud, o țară săracă și cu un sistem medical precar, nu a raportat niciun caz de coronavirus.

În imaginile prezentate de cotidianul Rodong Sinmun, Kim se adresează națiunii, fiind îmbrăcat într-un costum alb și se pare că fumează.

Kim a făcut referire la unele „lacune” în lupta de prevenire a coronavirusului și a cerut măsuri mai dure.

Taifunul Bavi ar putea mătura Coreea de Nord

Luna trecută, Phenianul a instaurat stare de urgență în Kaesong, oraș situat la granița cu Coreea de Sud, susținând că un „dezertor” care s-a întors în țară a adus coronavirusul.

O altă problemă este legată de Taifunul Bavi, care va lovi săptămâna aceasta Coreea de Nord. Țara este expusă în fața inundațiilor și Kim a cerut măsuri pentru a nu exista victime și a nu afecta culturile agricole.

Absența îndelungată a lui Kim Jong-un alimentează întotdeauna zvonurile privind starea lui de sănătate deteriorată și chiar decesul tiranului.