Primele probleme interne pentru Putin: ce decizie au luat două partide mari din opoziție

Publicat: 18 04. 2015, 14:45

Partidul înființat de Nemțov va candida la alegeri împreună cu partidul unui alt activist din opoziție, Aleksei Navalnîi, deși președintele său a declarat că aceasta nu este o fuziune a celor două forțe politice. Ambele partide cer o platformă comună pentru a respinge minciunile, corupția și agresiunea și pentru construirea unui stat democrat.

Un al treilea partid mic se va alătura coaliției.

Navalnîi și alți critici ai Kremlinului au fost urmăriți în justiție și condamnați în baza unor acuzații pe care le denunță ca fiind politice.

Încercările anterioare ale grupărilor de opoziție de a se uni au eșuat, acestea fiind de acord în puține alte privințe în afară de opoziția față de Putin.

Noua alianță va începe prin a candida la alegerile regionale înaintea scrutinului parlamentar de anul viitor.

În timp ce acest anunț a fost făcut vineri, agenția publică rusă a publicat un extract din confesiunea ucigașului lui Nemțov, transmite BBC News Online. Autoritățile ruse au declarat că Zaur Dadaiev, un polițist cecen arestat împreună cu patru presupuși complici la câteva zile după crimă, și-a mărturisit crima. Dar un membru al consiliului rus pentru drepturile omului care l-a vizitat pe Dadaiev în închisoare a declarat că există dovezi că polițistul a fost torturat pentru a face această mărturisire.

Dadaiev a declarat că nu există dovezi împotriva lui și a făcut mărturisirea după ce a fost amenințat cu moartea.