PRIMELE REZULTATE LA BAC 2012 Alba

Publicat: 08 07. 2012, 09:42
Actualizat: 08 07. 2012, 09:43

Absolvenții claselor a XII-a care au susținut, vineri, PROBA LA ALEGERE din aria curriculară, ultima din cadrul EXAMENULUI DE BACALAUREAT, află de pe EDU.RO, în ultima zi a săptămânii, REZULTATELE la BAC 2012 pe JUDEȚE. La această probă s-au înscris 175.067 absolvenți, cei mai mulți dintre ei alegând să dea la BIOLOGIE.

Conform primelor informații de la ISJ Alba, la BACALAUREAT 2012 au promovat 47% dintre elevi.

Elevii din JUDEȚUL ALBA vor putea consulta, tot duminică, REZULTATELE la BACALAUREAT pe pagina de internet a Ministerului Educației, în secțiunea dedicată județului Alba.

În Alba, un candidat a fost eliminat din cadrul primei probe scrise a examenului de bacalaureat după ce a luat ciorna unei colege din sala de examen pentru a copia răspunsul.

Președintele Comisiei Județene de Bacalaureat din ALBA, Rodica Groza, a declarat, luni, că un elev care susținea proba la Limba și literatura română la centrul de examen de la Liceul Teoretic „Petru Maior” a fost eliminat din bacalaureat pentru că a sustras ciorna unei colege din sală.

Groza a spus că elevul a luat ciorna colegei sale și a încercat să copieze rezolvarea subiectelor, fără ca ea să îi permită acest lucru, astfel încât doar el a fost eliminat din examen.

În JUDEȚUL ALBA, peste 3.000 de candidați s-au înscris pentru a susține BACALAUREATUL în sesiunea din vară, iar la prima probă scrisă, cea la limba și literatura română s-au prezentat, luni, 2.938 de candidați.

Dacă nu sunt mulțumiți de NOTELE obținute, candidații pot depune CONTESTAȚII în cursul zilei de 9 iulie, iar REZULTATELE FINALE de la BAC 2012 vor fi publicate pe 13 iulie.

La prima sesiunea a BAC-ului din 2011, rata de promovare DUPĂ CONTESTAȚII  a crescut, pentru JUDEȚUL ALBA, de la 38,34% la 39,78%. La sesiunea de toamnă a EXAMENULUI DE BACALAUREAT de anul trecut a fost de doar 17%, după afișarea REZULTATELOR FINALE pentru JUDEȚUL ALBA.