Primul deținut mort de coronavirus. Era încarcerat la Craiova-Pelendava

Publicat: 16 11. 2020, 17:01
A murit, la Penitenciarul Craiova-Pelendava, primul deținut infectat cu noul coronavurs

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a înregistrat, oficial, primul deces al unui deținut care era infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a decedat la Spitalul Județean Craiova.

Încă din perioada stării de urgență, când în închisori s-au luat măsuri speciale, iar drepturile deținuților la vizită, permisie și pachet au fost ridicate, reprezentanții ANP au menționat, ori de câte ori se raporta un caz de îmbolnăvire în rândul personalului, că angajatul respectiv „nu a intrat în contact cu persoanele private de libertate”.

Până la urmă, virusul a ajuns și în rândul deținuților, care au început să se îmbolnăvească cu zecile. Spre exemplu, numai la Craiova-Pelendava, unde s-a înregistrat decesul, au fost confirmați cu noul coronavirus aproape 50 de deținuți.

Deținutul mort avea comorbidități

Conform ANP, unul dintre aceștia, în vârstă de 70 de ani, a murit la Spitalul Județean Craiova. Bărbatul ar fi avut comorbidități și ar fi fost internat în mai multe rânduri, pentru diferite probleme de sănătate.

„Persoana privată de libertate, vârstincă, cunoscută cu o serie de afecţiuni medicale cronice şi periodic internată în unităţi spitaliceşti ale sistemului penitenciar sau publice, a fost prezentată la unitatea sanitară, pentru consult de specialitate, în data de 5 noiembrie.

Conform procedurilor, s-a efectuat testul pentru SARS-CoV-2, primul rezultat fiind neconcludent. Testul ulterior a relevat un rezultat pozitiv. Conform certificatului medical constatator al decesului, printre cauzele decesului se numără şi boala Covid-19, alături de alte stări morbide importante”, a transmis Penitenciarul Craiova-Pelendava.