Primul înalt prelat BOR care intră în campania pentru referendum. „Să nu lipsească nimeni, Doamne ferește! Să aduceți fiecare câte cel puțin cincizeci de persoane”

Publicat: 24 04. 2018, 11:09

După ce a oficiat slujba cu prilejul hramului Bisericii Sf. Gheorghe, din Botoșani, mitropolitul i-a indemnat pe cei prezenți să nu lipsească la referendumul pentru familia tradițională. 

„Dacă Dumnezeu ne va binecuvânta și mai-marii țării vor da ascultare glasului poporului să se organizeze acel referendum pentru ocrotirea familiei, bărbat cu femeie, să nu fie nimeni de aici de față care să lipsească, Doamne ferește, la un asemenea eveniment. Și împreună cu dumneavoastră să aduceți fiecare câte cel puțin cincizeci de persoane, ca să se vadă care este, în cele din urmă, dorința oamenilor de bine din țara aceasta”, a spus IPS Teofan, citat de basilica.ro.

Camera Deputaților a adoptat în mai 2017 inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, semnată de 3 milioane de cetățeni. Inițiativa cetățenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliția pentru Familie și strâns 3 milioane de semnături de susținere.