PRIMUL JUDEȚ care interzice deplasarea persoanelor și pe timpul zilei. Bătrânii vor merge la magazin doar între anumite ore

Publicat: 23 03. 2020, 22:24

Comitetul Județean pentru Situației de Urgență Maramureș a decis să limiteze deplasările persoanelor pe timpul zilei, începând de miercuri și până în 15 aprilie, obligațiile instituite la nivel național în timpul nopții urmând a fi valabile și pe parcursul zilei. Prefectul județului precizează că s-a recurs la aceste restricții pentru că oamenii nu țin cont de distanțarea socială.

Prefectul județului Maramureș, Nicolae Silviu Ungur, a spus că decizia CJSU Maramureș a fost luată din cauză că, deși informați, oamenii nu vor să respecte limitările privind distanțarea socială.

„După ce am făcut o analiză cu toţi factorii responsabili am ajuns la concluzia că nu s-au respectat măsurile de distanţare socială (…) avem o problemă din acest punct de vedere şi am considerat că riscul este mult prea mare şi am considerat să luăm o măsură de protecţie interzicând aceste deplasări inutile”, a afirmat prefectul de Maramureş, luni seară, la Digi 24.

Oficialul a declarat că oamenii vor putea merge în continuare la serviciu pe timpul zilei, cu condiția de a prezenta o dovadă de la angajator. „Noi încercăm să facem un lucru bun în actualul context. O măsură restrictivă, dar cu efecte benefice, sperăm noi, pentru cetăţenii judeţului Maramureş. Nu cred că nu au informaţia, au minimizat-o. Am auzit pe stradă, personal, un comentariu de genul «este o vrăjeală»”, a spus prefectul.

Totodată, bătrânii vor putea merge la alimentară doar în anumite ore, pentru a fi protejați de infecția de coronavirus, care face victime în special în această categorie de vârstă.