Primul oraș din țară în care acordurile de funcționare pentru firme sunt emise online. Nu este București

Publicat: 22 06. 2017, 15:13
Actualizat: 26 03. 2019, 04:55

Emil Boc a declarat, joi, la ședința Consiliului Local, că noua procedură online presupune reducerea timpului de emitere a acordurilor de funcționare pentru agenții economici de la 70 de zile la 25 de zile.

„Primăria Cluj-Napoca oferă agenților economici care desfășoară activități de comerț și servicii de piață, pe raza municipiului, începând de joi, posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic, online, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a acordurilor de funcționare. Suntem prima primărie din România care introduce acest nou tip modern de emitere a acestor acorduri. Procedura online presupune scurtarea timpului de emitere a acordurilor de funcționare pentru agenții economici de la 70 de zile la 25 de zile, iar astfel se elimină și procedura birocratică, destul de costisitoare. Locuitorii municipiului Cluj-Napoca au și posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de funcționare pe site-ul primăriei”, a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, procedura de emitere online a acordurilor de funcționare se adresează celor aproximativ 9.600 de agenți economici înregistrați la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

„Implementarea noii măsuri este, în primul rând, o formă de respect pentru timpul și banii cetățenilor din municipiu, o modalitate de a utiliza tehnologia în folosul oamenilor”, a adăugat Emil Boc.