Primul sat turistic din România, situat între Piatra Craiului și Bucegi, ocolit de turiști din cauza drumului îngrozitor

Publicat: 04 04. 2016, 08:24
Actualizat: 04 04. 2016, 14:22

This browser does not support the video element.

Porțiunea de șosea cu probleme are doar patru kilometri. Cu toate că distanța este mică, nimeni nu a făcut nimic, deși localnicii au făcut nenumărate petiții. Drumul îi afectează și pe investitori, care, în lipsă de turiști, privesc neputincioși cum banii lor se duc pe apa sâmbetei. Până în anii ’80, satul Șirnea era vizitat anual de peste 3.000 de turiști străini.

Apa, aerul curat, peisajul și tradițiile sunt elemente suficiente ca Șirnea să fie sat turistic. Doar că drumul până acolo îi alungă pe turiști.

Porțiunea de drum distrusă nu are nici patru kilometri, doar că, până acum, nu s-au găsit bani pentru reparații, scrie tvr.

După memorii și o petiție depuse de săteni, săptămâna trecută, de la Prefectură și Consiliul Județean, oamenii au mai primit o promisiune.

Până în anii ’80, Șirnea era vizitat anual de peste 3.000 de turiști străini, care veneau mai ales pentru sărbătorile tradiționale.