Primul soț al Mihaelei Rădulescu, reținut pentru vânzare de bijuterii și ceasuri contrafăcute

Publicat: 30 05. 2014, 14:44
Actualizat: 29 07. 2014, 20:21

Rădulescu va fi prezentat, vineri, instanței Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au audiat joi 15 persoane, reținându-l doar pe Rădulescu, după ce au efectuat percheziții, în București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracționale care comercializa bijuterii și ceasuri purtând mărci consacrate susceptibile a fi contrafăcute, prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Aproximativ 1.500 de bijuterii și ceasuri purtând mărci consacrate susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare de piață este de peste 2.000.000 lei, au fost indisponibilizate în urma perchezițiilor efectuate joi dimineață de polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor, a anunțat Poliția Română.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme, la un complex comercial și la locuințele a trei persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce au vândut pe internet bijuterii și produse cosmetice contrafăcute.

Șapte persoane sunt suspectate, în acest caz, de evaziune fiscală și punere în circulație de bijuterii și cosmetice contrafăcute. Acestea ar fi fost vândute prin intermediul unei pagini de internet, fără evidențierea operațiunilor în contabilitate, pentru a nu fi plătite taxele și impozitele datorate bugetului de stat, a precizat Poliția Română.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, numai în ultimele două luni, de când suspecții sunt monitorizați de polițiști, prejudicul produs prin evaziune fiscală ar fi de aproximativ 100.000 de euro.

Sursele citate au precizat că bijuteriile și produsele cosmetice contrafăcute erau vândute prin intermediul unui site care are punctul de lucru în complexul comercial Dragonul Roșu și îi aparține lui Bogdan Rădulescu, primul soț al Mihaelei Rădulescu.