Principalul suspect în cazul uciderii elevului de clasa a IX-a a fost prins

Publicat: 18 02. 2013, 16:56
Actualizat: 27 03. 2019, 10:19
Principalul suspect în cazul uciderii elevului de 15 ani de la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgoviște a fost prins pe o stradă din oraș, fiind dus la sediul Poliției pentru audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Principalul suspect în cazul uciderii elevului de 15 ani de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a fost prins pe o stradă din oraș, fiind dus la sediul Poliției pentru audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit polițiștilor, principalul suspect în cazul uciderii elevului de clasa a IX-a a fost prins pe o stradă din Târgoviște și a fost dus cu o dubă la sediul Poliției Municipale Târgoviște pentru audieri.

Un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a fost înjunghiat la gât, luni, în apropierea unității de învățământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic și se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găești la Târgoviște, iar din relatările colegilor care îl însoțeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre școală. Elevul a murit, am fost și noi informați, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu oprește-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuțit la gât”, a spus Anton.

Director Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, unde un elev de 15 ani a decedat după ce a fost înjunghiat la gât, a spus că reprezentanții școlii se preocupau de situația elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi”.

Director Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, profesor Suzana Ilie, a declarat că elevul de clasa a IX-a care a decedat după ce a fost înjunghiat în apropierea unității de învățământ avea rezultate bune la școală și nu a creat probleme disciplinare.

Profesorul a precizat că unitatea de învățământ pe care o conduce nu s-a mai confruntat cu astfel de incidente.

„Bănuim că a fost un conflict, elevul care a decedat era în clasa a IX-a. Nu am mai avut astfel de situații, era un copil bun, a participat la balul bobocilor, unde a și câștigat. Nu crea probleme disciplinare și avea rezultate bune la școală. Repet nu am mai avut astfel de incidente cu o asemenea tragedie, practic tragedia a avut loc într-un gang de trecere pe unde merg nu numai elevi, ci și adulți, este în plin centru. Este inexplicabil ce s-a întâmplat” a spus directorul Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

Ea a mai afirmat că unitatea de învățământ se preocupa de situația elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi”.

„Situația disciplinară de la clasele a IX-a ne-a preocupat mereu deoarece avem semnale că mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi. Noi avem doi paznici care nu le-au permis intrarea în școală a acestora și am convocat comitetul de părinți la clasa a IX-a spunându-le oamenilor că există anumiți copii care au legătură cu indivizi dubioși. Noi ne-am pus probleme de ordine și siguranță în școală, dar uitați-vă că s-a întâmplat lângă școală, la mică distanță, pe acest gang de trecere”, a spus Suzana Ilie.

Citește cele mai importante știri ale zilei pe gandul.info