Prințul Charles a învățat un dans popular în timpul vizitei în Transilvania

Publicat: 04 06. 2014, 12:54
Actualizat: 29 07. 2014, 18:21

„Dacă le păstrați, tradițiile vor aduce beneficii financiare uriașe pentru națiunea dumneavoastră”, le-a spus, săptămâna trecută, prințul Charles studenților într-un discurs ținut cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universității București. Iar în timpul ultimei sale vizite în Transilvania, prințul a demonstrat cât preț pune pe tradițiile din România.

În timp ce asista la un spectacol al grupului folcloric Heveder, localnicii l-au învățat câteva mișcări, scrie Daily Express, care cataloghează dansul popular drept „funky”.

Cotidianul britanic amintește de pasiunea pe care prințul Charles o are pentru România, unde deține mai multe proprietăți și pe care o vizitează cu regularitate din anul 1998. inclusiv un conac vechi de 200 de ani și o casă de oaspeți în Transilvania, amintește Daily Express.

În Valea Zălanului, unde conacul lui Charles poate fi închiriat, sătenii l-au primit pe prinț cu mâncăruri tradiționale în cadrul unei ceremonii organizate într-o livadă mare de mere. În plus, femeile și copiii i-au cântat cântece populare și i-au oferit o cutie de jucării pentru nepotul său, prințul George.