Prințul Nicolae se căsătorește. Cine este aleasa. Precizări de ultimă oră ale Casei Regale

Publicat: 21 08. 2017, 11:22

Nepotul Regelui Mihai a cerut-o în căsătorie pe Alina Maria Binder, în urmă cu o lună, în timpul vacanței petrecute împreună în Cornwall. Inelul de logodna este datat 29 iulie 2017, a dezvăluit Nicolae Medforth-Mills pentru postul național de televiziune.

„Alina este o persoană foarte specială pentru mine și îmi doresc ca împreună să pășim într-un nou și asumat capitol al vieții noastre… De asemenea, suntem încrezători că valorile morale pe care le-am moștenit de la familiile noastre vor constitui piatra de temelie a unui viitor fericit împreună”, a declarat Nicholas Medforth-Mills.

„Am cerut acordul părinților domnișoarei Binder, aceștia dându-ne încuvințarea și bucurându-se alături de noi. De asemenea, am împărtășit fericita veste bunicului meu, Majestatea Sa Regele Mihai și familiei. Suntem încântați că am primit binecuvântările și mesajele Lor de felicitare”, a mai spus Nicholas Roumanie Medforth-Mills.

Nunta va avea loc în vara anului 2018. 

În urmă cu câțiva ani, Alina Maria Binder a fost iubita fiului fostului lider PNL, Vasile Blaga de care s-a despărțit în 2016. Absolventă a unei universități din Germania și a ASE, Alina Maria Binder lucrează ca PR la o companie din domeniul aviaticii

Precizările Casei Regale

După anunțul căsătoriei, Casa Regală a transmis printr-un comunicat că Regele Mihai i-a urat fericire lui Nicolae, însă decizia de a-i retrage titlul și a-l scoate din linia de succesiune rămâne neschimbată. 

„Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunoștință despre intenția fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători.                   

Regele a răspuns nepotului său, urându-i fericire și pace sufletească, precum și puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a menționat, încă o dată, că decizia de a retrage titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, precum și decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune rămân neschimbate, după căsătoria acestuia”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Nicolae, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acțiuni, ecologiste și caritabile.

În august 2015, Regele Mihai a decis retragerea titlului principelui Nicolae. „Aceasta nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public și în privat, decizia fiind luată în asentiment.” – a explicat, la vremea respectivă, consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunțat, pe 11 august, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare pe 1 august 2015.

În comunicat se specifica faptul că „Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei”.