Proaspăt eliberat din închisoare, un bărbat s-a dezlănțuit asupra unui consătean. „După ce m-a bătut, a luat o sticlă de diluant, a aruncat-o pe mine și mi-a dat foc”

Publicat: 27 04. 2015, 15:11

Polițiștii din Mehedinți îl caută pe un bărbat din localitatea Cioroboreni, care vineri seară l-a bătut pe un consătean în vârstă de 34 de ani, a aruncat diluant pe el și i-a dat foc, iar mai apoi l-a legat în casă, după care a fugit.

Bărbatul agresat, Daniel Constantin Căbulea, care este internat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, a declarat, luni, că se considera a fi prieten cu agresorul.

„M-am întâlnit cu un prieten al meu, pușcăriaș din sat, și a zis să îl duc acasă. Am băut o sticlă de bere, am legat calul și căruța la poartă, acolo la el. Am stat cât am stat acolo, o oră și nu știu dintr-odată ce i-a venit, că m-a luat la bătaie cu coada de secure, cu muchia. Nu știu de ce, mă gândesc poate că a vrut să ia calul și căruța de la poartă le vândă, că a mai făcut așa o dată. După ce m-a bătut acolo, a luat o sticlă de diluant, a aruncat-o pe mine și mi-a dat foc. Eu repede – puteam să mor – am scos bluzele și le-am aruncat, dar m-a ars pe față, m-a tăiat pe la picior, pe la ureche”, a povestit bărbatul de pe patul de spital.

El a afirmat că, după ce l-a bătut, agresorul l-a legat cu sârmă de mâini și de picioare și l-a închis în casă, unde a rămas toată noaptea, abia spre dimineață reușind să rupă sârma cu care era legat de picioare. Atunci a spart geamul de la camera în care fusese lăsat, a ieșit pe ulița satului și a cerut ajutor vecinilor care au chemat Ambulanța și Poliția.

Potrivit directorului medical al Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Lidia Popescu, bărbatul a fost internat cu multiple răni, arsuri și traumatisme.

„Sunt leziuni traumatice, leziuni ce par a fi produse printr-un obiect ascuțit, sunt leziuni de arsură la nivelul feței. Pe radiografiile care au fost efectuate iese în evidență o fractură de coastă C6, la nivelul hemitoracelui stâng, iar pe partea dreaptă are o fractură de peroneu, fără deplasare. Dintre toate plăgile pe care le are, cea de la nivelul coastei drepte este o plagă mai deosebită, care se poate infecta”, a spus directorul medical al Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să îl găsească pe agresor, cazul fiind cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Bărbatul căutat a fost eliberat condiționat după o condamnare pentru violare de domiciliu și lovire, iar acum pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.