Probleme în PNL. Florin Cîțu ar refuza să-și dea demisia / Liderii filialelor pregătesc Congres extraordinar

Publicat: 31 03. 2022, 22:27
Actualizat: 31 03. 2022, 22:28
Florin Cîțu / Sursa: MEDIAFAX FOTO

Sunt probleme serioase în PNL, mai multe surse citate de presă afirmând că lui Florin Cîțu i s-ar fi cerut demisia, însă acesta nu a acceptat.

Vineri va avea loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică. Totul în scopul începerii procedurii pentru organizarea congresului extraordinar în data de 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte.

Ciucă, preferat în locul lui Cîțu

Surse din conducerea PNL citate de Digi24.ro spun că, în cazul în care Florin Cîțu „nu va dori să aibă o plecare lină”, adică să accepte să demisioneze, liberalii nu îl vor mai lăsa pe acesta să rămână în funcția de președinte al Senatului. Însă, susțin sursele citate, este puțin probabil ca Florin Cîțu să accepte să plece de bunăvoie de la șefia partidului, ceea ce va declanșa un posibil război public între el și partid.

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat joi, în conferinţă de presă, că opţiunea filialei judeţene pe care o conduce şi a lui personală este ca premierul Nicolae Ciucă să preia preşedinţia PNL, el adăugând că a fost printre primii semnatari ai scrisorii prin care lui Florin Cîţu îi este solicitată demisia de la conducerea partidului.

PNL-iștii îl acuză pe Florin Cîțu că tensionează foarte mult relațiile interne din coaliția cu PSD.