Procesul din spatele nominalizării lui Florin Cîțu la funcția de premier. Ludovic Orban: „Am scris fiecare pe o foaie”

Publicat: 09 12. 2020, 19:56
Actualizat: 06 04. 2021, 15:18
Procesul din spatele nominalizării lui Florin Cîțu la funcția de premier. Ludovic Orban: „Am scris fiecare pe o foaie” / Sursă Foto: Tănase Stamule, Facebook

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier. Președintele partidului, Ludovic Orban, a declarat miercuri seară, că pentru această nominalizare, fiecare lider al partidului a scris pe o foaie de hârtie numele dorit.

Ludovic Orban: „Nu e întâmplătoare această nominalizare”

„A fost propunerea președintelui – interesantă – ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier. Am scris același nume”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de jurnaliști cum s-a ajuns la numele lui Florin Cîțu.
Ludovic Orban a mai afirmat că nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier nu este întâmplătoare, deoarece pentru România va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună cunoaștere a administrației și a situației finanțelor publice.

„Nu e întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice, de un premier cu credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Florin Cîțu a purtat negocieri importante cu partenerii europeni și cu instituțiile internaționale. Florin Cîțu a reușit, alături de BNR, Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluțiile, iar multe care se derulează în continuare”, a mai spus Ludovic Orban.