Procurorii DIICOT au trimis în judecată 52 de persoane acuzate de înșelăciuni imobiliare. Prejudiciul se ridică la 8 MILIOANE DE EURO

Publicat: 26 06. 2012, 12:50
Actualizat: 26 06. 2012, 14:52

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 52 de persoane, printre care un notar public și un director al unei unități bancare, acuzate că prin tranzacții frauduloase cu 29 de imobile au înșelat 40 de persoane, producând un prejudiciu de aproximativ opt milioane de euro.

Cele 52 de persoane trimise în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial București sunt acuzat de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, liderii grupării – Constantin Dârjan, Andrei Dârjan și Alexandru Mihalache – au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, în scopul obținerii de beneficii financiare substanțiale din tranzacții frauduloase cu 29 de imobile.

„Inculpații identificau imobile situate în municipiul București – terenuri cu/fără construcție aferentă, nelocuite și aflate în stare de conservare ori abandonate și întocmeau în fals înscrisuri – titluri de proprietate, certificate de moștenitor sau diverse alte acte notariale precum și acte de identitate”, se arată într-un comunicat de presă de marți al DIICOT.

Membrii grupării foloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investiții imobiliare, precum și a reprezentanților birourilor notariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vederea obținerea unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept să aibă cunoștință despre acest fapt, notează procurorii.

Aceștia au fost ajutați de notarul public Cornelia Roxana Oprescu, expertul topograf Sorin Adian Bolintiru și Luminița Lolea, director al unei unități bancare, potrivit procurorilor.

În acest fel, membrii grupării au indus în eroare 40 de persoane și au produs un prejudiciu de aproximativ opt milioane de euro.

Procurorii DIICOT au trimis cauza pentru soluționare Curții de Apel București.