Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Vadim Benyatov

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 20 02. 2012, 06:53
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus, joi, trimiterea în judecată a lui Vadim Benyatov Don, pentru inițierea și constituirea unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional și spionaj.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, joi, trimiterea în judecată a lui Vadim Benyatov Don, pentru inițierea și constituirea unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional și spionaj.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, Vadim Benyatov Don ar fi făcut parte din grupul infracțional cu caracter transnațional și spionaj economic, alături de Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea și Mihai Radu Donciu, care sunt judecați în dosarul numit "dosarul privatizărilor".

Procurorii consideră că Benyatov ar fi valorificat informațiile obținute de la ceilalți membri ai grupului infracțional organizat, utilizându-le atât cu prilejul întâlnirilor oficiale în procesele de negociere, cât și în cadru extra-oficial cu Dorinel Mucea, Radu Donciu, precum și cu foștii ministri Zsolt Nagy și Codruț Sereș.

În 18 aprilie 2007, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Stamen Stanchev , Dorinel Mihai Mucea și Mihai Radu Donciu sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional și spionaj, precum și aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional și trădare prin transmitere de secrete. În același timp s-a dispus judecarea separată a părții din dosar referitoare la Vadim Benyatov Don.