Procurorul general a anunțat când se dă decizia în dosarul Hexi Pharma

Publicat: 29 12. 2016, 10:54

„Probațiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Avem acum ultimele probe cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar și care trebuiesc traduse în limba română. Apoi, se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză și vom avea cel târziu în februarie soluția emisă în acest dosar”, a declarat, joi dimineața, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Surse judiciare au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că rezultatele Hexi Pharma venite din Cehia arată că dezinfectanții sunt ineficienți.

În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Mihai Leva, șef de producție la Hexi Pharma, este cercetat pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

„În această cauză a evoluat cercetarea penală și suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părți civile, unități spitalicești, care s-au constituit părți civile în cauză. Prejudiciul, așa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secțiune a dosarului care să poată fi soluționată într-o perioadă rezonabilă”, a declarat Augustin Lazăr la jumătatea lunii iulie.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a decedat la puțin timp după izbucnirea scandalului privind dezinfectanții diluați, la data de 22 mai, în urma unui accident rutier.