Procurorul General ia „în calcul” anchetarea modului în care au acționat autoritățile pentru salvarea victimelor accidentului aviatic Apuseni

Publicat: 23 01. 2014, 12:20
Actualizat: 01 05. 2015, 23:36

Procurorul General Tiberiu Nițu a anunțat că ia în calcul autosesizarea în cazul derulării operațiunii de salvare după tragedia aviatică din Apuseni. În acest moment, procurorii Parchetului General nu au deschis o anchetă privind operațiunile Ministerului de Interne cu ocazia accidentului în urma căruia au decedat Adrian Iovan și Aurelia Ion. Procurorii investighează în acest moment numai accidentul aviatic și cauzele sale, fiind începută urmărirea penală în rem, adică fără să existe un responsabil identificat.

„Ancheta se derulează. Nu putem vorbi la trecut, ce s-a întâmplat. Vă pot spune că se întâmplă în prezent. Dosarul se instrumentează de către colegii noștrii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”, a spus el.

Întrebat dacă ancheta procurorilor de la Alba Iulia vizează și modul în care au acționat autoritățile, Nițu a precizat că în acest moment nu există o investigație pe această temă. „Ancheta de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia vizează accidentul aviatic”, a declarat Nițu.

Procurorul general a declarat că ia încalcul să se autosesizeze și să deschidă o anchetă separată privind modul în care instituțiile Ministerului de Interne au condus operațiunile de găsire a epavei și cele de salvare. „Am văzut articolele din presă. Luam în calcul și o astfel de ipoteză. Când luam o hotărâre opinia publică va fi încunoștiințată”, a mai precizat Nițu.