Procurorul general: În momentul acesta, nu se mai pune problema retragerii niciunui apel

Publicat: 15 07. 2019, 13:23

This browser does not support the video element.

„În momentul acesta, nu se mai pune problema retragerii niciunui apel, iar lucrul acesta îl discutasem deja la o întâlnire precedentă ci cei din cadrul Secției, cu atât mai mult cu cât acum a intervenit și decizia Curții Constituționale cu privire la completele de 3”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general a precizat că, dintre cele trei apeluri retrase, cel „cu cele mai puține probleme” a fost cel din dosarul fostului parlamentar Sebastian Ghiță.

„Am constatat că, la baza deciziei de a retrage acel apel, a stat ancheta care se desfășoară la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, anchetă în care s-a dispus control judiciar de aproape un an față de procurorii Onea și Negulescu, iar un lucru foarte important este că în acea cauză, înainte de trimiterea în judecată la DNA a acelui dosar, au fost cinci procurori cu funcții de conducere care și-au exprimat opinia, în scris, că acolo nu sunt fapte penale și că acel dosar nu trebuie trimis în instanță. Aceasta a fost decizia care a stat la baza retragerii acelui apel. Cu privire la celelalte două apeluri, nu am avut cu cine să discut pentru că domnul Stan Gheorghe, fostul șef al Secției, dânsul a hotărât retragerea, este judecător CCR. Am discutat cu absolut toți procurorii. Absolut toți cei cinci procurori”, a completat Bogdan Licu.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a cerut retragerea apelurilor din dosarele lui Viorel Hrebenciuc, Sebastian Ghiță și judecătorului Damian Dolache de la Curtea de Apel București, judecat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.