Procurorul Ovidiu Toma, reținut în dosarul șefului Poliției Rutiere Teleorman

Publicat: 18 11. 2015, 19:45

Toma va fi prezentat, joi, unei instanțe din Capitală, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada iunie – august, șeful Poliției Rutiere Teleorman Dănuț Dobre ar fi intervenit pe lângă Ovidiu Toma, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, solicitându-i să dispună o soluție de clasare. După clasarea cerută, în contrapartidă, Dănuț Dobre și-a traficat influența asupra unui agent de poliție în cadrul Serviciului Permise, cu scopul ca acesta din urmă să-l declare admis la proba practică pe un nepot al procurorului. Acesta a susținut examenul și a obținut permisul de conducere categoria B, în septembrie, au mai arătat sursele citate.

Scos încătușat din sediul DNA, Toma a fost întrebat de jurnaliști dacă a încercat să intervină pentru nepotul său și a răspuns negativ.

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziții în Alexandria la Serviciul Poliție Rutieră, Serviciul Permise Auto și Înmatriculări și Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleroman.

Potrivit unor surse judiciare, printre cei vizați în anchetă sunt procurorul Ovidiu Toma șeful de la Serviciul Rutier Dănuț Dobre și subalterni ai acestuia din urmă. Cercetările în acest caz se fac în legătură cu modul fraudulos de emitere a unor permise auto.