Profesor de sport, acuzat că a fotografiat eleve în toaleta unei școli din București

Publicat: 01 10. 2015, 21:33

La sesizarea Știrilor TVR, Inspectoratul școlar cere înlocuirea profesorului de la clasa respectivă și a început o anchetă. Părinții susțin că profesorul le vorbește urât copiilor, intră frecvent peste fetițe în vestiare și are un comportament nedidactic față de elevi.

Totul s-a întâmplat acum o săptămână, în timpul orei de educație fizică de la o clasă a II-a. Părinții povestesc că profesorul de educație fizică ar fi intrat peste câteva eleve de 8 ani la toaletă și le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

Părinții au cerut explicații profesorului. Acesta neagă însă incidentul. Cum conducerea școlii nu a luat nicio măsură, au sesizat Inspectoratul școlar.

Profesorul Toma Silvestru va fi acum cercetat disciplinar de o comisie numită de consiliul de administrație al școlii.

Echipa Știrilor TVR a încercat fără succes să stea de vorbă cu cineva din conducerea școlii și cu profesorul de sport. Directoarea instituției de învățământ a transmis că este prea ocupată pentru a da declarații.

Părinții copiilor au depus plângere la secția 22 de Poliție pe numele profesorului. Vor să alerteze și Direcția pentru protecția copiilor.

În funcție de încadrarea juridică a faptei, cazul ar putea fi  trimis spre soluționare polițiștilor de la Brigada de Crimă Organizată.