Profesor, despre Alexandra: Un copil cum mulți părinți își doresc, care și-a văzut mereu de drumul ei

Publicat: 27 07. 2019, 11:20

Alexandra studia la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal și avea rezultate foarte bune. Directorul liceului, Liviu Mitroi, spune că fata era implicată și în alte activități educaționale, făcea parte dintr-un ansamblu de dans popular și lua cursuri de chitară..

„Alexandra era un copil foarte bun. Era la clasa de științe sociale și a absolvit clasa a noua cu media 9,02. Era un copil foarte bun care și-a văzut mereu de drumul ei. Era un copil cum poate mulți părinți își doresc. Făcea parte dintr-un ansamblu de dans popular și din ce știu că lua și cursuri de chitară. Era un copil care nu avea preocupări decât legate de școală”, a spus Liviu Mitroi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Directorul a mai povestit că Alexandra nu obișnuia să ia ocazia, ci venea la școală cu microbuzul. Cel mai probabil, miercuri, când a dispărut, i s-a părut că Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă, este de încredere și s-a urcat în mașina lui.

„Alexandra venea la școală cu un microbuz care o aducea din Dobrești la Caracal. Și chiar mi-a spus o doamnă îngrijitor care era cu ea din localitate că evita să se urce la ocazie. Dumneai a încercat de câteva ori să o ia cu mașina personală să o aducă la școală și Alexandra a refuzat-o. A spus că așteaptă microbuzul. Probabil că de această dată, fata a văzut un om în vârstă care i-a inspirat încredere și nu a știut că este un monstru. Și eu aș fi avut încredere într-un om în vârstă, dar de data aceasta s-a dovedit că este un monstru”, a mai spus directorul liceului din Caracal.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Dosarul deschis la Judecătoria Caracal a fost declinat, vineri, Tribunalului Olt, fiind efectuate cercetări pentru omor, după ce procurorii au adunat probe care duc la concluzia că fata a fost ucisă.

Prin ordonanța emisă sâmbătă, DIICOT- S.T.Craiova dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol.

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.