Prognoza meteo, 13 noiembrie 2020. În sud, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

Publicat: 12 11. 2020, 16:50
Actualizat: 12 11. 2020, 16:59
În sud, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe 13 noiembrie (FOTO ilustrativ: Mediafax Foto)

Potrivit prognozei meteo de vineri, 13 noiembrie, în cea mai mare parte a țării valorile maxime se vor situa în jurul normelor caracteristice datei, iar cele minime puțin peste acestea.

Astfel, valorile diurne vor fi cuprinse între 6 și 13 grade Celsius, iar cele nocturne între 1 și 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și mai ales noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață, informează stirimeteo.com.

Cerul va avea înnorări și trecător va ploua, local în jumătatea sudică a teritoriului și pe suprafețe mai mici în rest.

La altitudini mari, cu precădere în masivele sudice, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar și pe litoral.

Prognoza meteo în București, pe 13 noiembrie

În Capitală, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru ploaie slabă va fi mai ridicată din orele serii.

Vântul va sufla în general slab și mai ales noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura maximă va fi de 11-12 grade Celsius, iar cea minimă de 3-5 grade Celsius.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. Se anunță zile reci şi nopţi geroase

Temperaturile scad în următoarele două săptămâni, în intervalul 9-22 noiembrie, sfârşitul toamnei fiind dominat de zile reci şi nopţi geroase, când mercurul din termometre va scădea sub limita îngheţului.

La munte, în prima săptămână vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11-12 grade Celsius în prima zi, până la 2-3 grade Celsius în weekend.

Minimele vor fi în medie între 2 şi 4 grade Celsius în primele zile şi vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de a doua săptămână maximele vor fi cuprinse în general între 0 şi 4 grade Celsius , iar minimele aproximativ între -6 şi -2 grade Celsius.