PROGNOZA METEO, 17 iunie 2020. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în toată țara

Publicat: 16 06. 2020, 17:24
Actualizat: 16 06. 2020, 20:01
Prognoza meteo, 25 august 2020. Vremea va fi în general instabilă, excepție făcând sud-estul țării

Conform prognozei meteo de miercuri, 17 iunie, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în toată țara. Astfel, se vor semnala perioade cu înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 26 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Și în București, în intervale scurte de timp,  cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-16 grade Celsius, informează stirimeteo.com.

De altfel, vremea în Bucureşti va fi dominată de ploi şi vijelii şi în zilele următoare, până joi, potrivit unei prognoze speciale publicată, marţi, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până joi dimineaţa, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăşi 15-20 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade Celsius, iar cele minime între 15 și 17 grade Celsius.

Când scăpăm de valul de ploi și de vremea rea. Prognoza meteo până la începutul lunii iulie

Vremea se schimbă încet-încet și revenim de la sfârșitul săptămânii la temperaturi normale pentru această perioadă. În plus, ploile se retrag în câteva zile după valurile succesive de alerte meteo și coduri galbene sau portocalii de furtuni și averse.

Pentru majoritatea regiunilor, prognoza meteo pe două săptămâni, publicată luni de ANM, este încurajatoare, mai ales pentru a doua parte a intervalului (sfârșitul lunii iunie).

Va avea loc un proces de încălzire, iar în intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 27…28 de grade, normale pentru final de iunie.