PROGNOZA METEO, 5 iunie 2020. Vreme din ce în ce mai caldă, cu 31 de grade Celsius în București!

Publicat: 05 06. 2020, 00:01
Actualizat: 05 06. 2020, 08:02
Vreme din ce în ce mai caldă, cu 30 de grade Celsius în București, pe 5 iunie!

Vremea va deveni din ce în ce mai caldă, pentru această perioadă, chiar foarte caldă – după-amiaza – în Câmpia Română.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade Celsius, mai scăzute pe litoral, iar cele minime între 7 și 17 grade, Celsius.

Ziua, cerul va fi variabil cu unele înnorări și ploi slabe de scurtă durată în vest și la munte, iar seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat.

Local, în jumătatea vestică a țării și pe arii restrânse în rest vor fi averse trecător însoțite de descărcări electrice şi izolat grindină.

Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 80-90 km/h, dar temporar şi în celelalte regiuni, în special în cele vestice și estice, unde rafalele vor fi de 60-70 km/h.

Prognoza meteo în București

Și în Capitală, vremea va deveni caldă pentru această dată, chiar călduroasă după-amiază.

Temperatura maximă poate ajunge la 30-31 de grade Celsius, potrivit stirimeteo.com.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice şi intensificari de scurta durata ale vantului.

Cum va fi vremea până în data de 14 iunie

De vineri, 5 iunie, vremea se va încălzi treptat, dar instabilitatea atmosferică rămâne ridicată în următoarele două săptămâni.

Fie că ești din Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia sau Oltenia, în perioada următoare te vei bucura de zile frumoase, perfecte pentru excursii.

Weekend-ul prelungit (ziua de 8 iunie fiind liberă, de Rusalii) îți va oferi ocazia perfectă pentru a profita de vremea de afară, mai ales că s-au relaxat restricțiile  impuse de autorități.

Noi măsuri de relaxare posibile, după 15 iunie

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolăriila domiciliu”, a declarat Ministrul de  Interne, Marcel Vela.