PROGNOZA METEO, 7 iunie 2020. Vreme cu temperaturi de vară autentică, duminică

Publicat: 06 06. 2020, 18:55
Vreme cu temperaturi de vară autentică, duminică (FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ)

La acest sfârșit de săptămână, temperaturile cresc simțitor, în majoritatea regiunilor țării, dar vestul țării și zona montană nu scapă de ploi.

Vremea va fi caldă și în sudul Moldovei şi în Bărăgan, unde se ating din nou 30 de grade Celsius și chiar 31 de grade Celsius, în unele zone din sud-estul României.

Deși dimineața va fi soare, spre după-amiază va ploua destul de mult în sudul, centrul şi nord-estul țării. Și vântul va fi activ, iar presiunea atmosferică scăzută, potrivit B1 TV.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, în Capitală, cu o temperatură maximă ce va atinge valoarea de 30 de grade Celsius.

Cerul se va menține partial înnorat și sunt șanse de precipitații. Vântul va sufla cu până la 17 km/h, iar umiditatea va fi în jurul valorii de 50%.

Prognoza meteo la munte

În general, vremea va fi predominant frumoasă la munte, însă ploile își vor face apariția duminică, când temperaturile scad cu câteva grade.

La Bușteni și Sinaia, temperaturile vor fi cuprinse între 20-23 de grade Celsius, în timp ce la Rânca vremea va fi mult mai rece, 16-17 grade și cer noros.

Și la Poiana Brașov atmosfera va fi predominant înnorată, cu posibile ploi spre după-amiaza zilei de duminică.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea se menține frumoasă, însă temperaturile sunt ceva mai scăzute, dar normale pentru această perioadă

Astfel, duminică vremea se va menține la fel de frumoasă, dar cu temperaturi care nu vor depăși 22 de grade Celsius. Apa mării este încă rece.

Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui, către litoral. Românii, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii

O coloană de maşini se formase, în această dimineață, pe o porţiune a Autostrăzii Soarelui, către litoral, unde se fac lucrări. Poliţia recomandă ruta alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, potrivit Mediafax.

Minivacanţa de Rusalii a început, așadar, cu aglomeraţie pe Autostrada Soarelui (A2). Românii au la dispoziţie un weekend prelungit, căruia i se adaugă ziua de luni, 8 iunie, a doua zi de Rusalii, care este liberă.

De asemenea, este prima minivacanţă din acest an în care s-au ridicat majoritatea restricţiilor, respectiv s-au redeschis terasele şi este permis să se meargă la plajă.

Cea de-a doua etapă de relaxare a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, luni, de 1 iunie.