PROGNOZA METEO. Caniculă în sud, instabilitate atmosferică în restul țării / Unde sunt așteptate ploi torențiale și vijelii

Publicat: 17 06. 2019, 08:05

This browser does not support the video element.

ÎN ȚARĂ 

În zonele de deal și de munte, precum și în vestul, sud-vestul, nordul, estul și centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, ce se va manifesta prin înnorãri, averse torențiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii și grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși pe arii restrânse 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala local și în restul teritoriului. Vremea va fi în continuare cãlduroasã, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, îndeosebi dupã orele amiezii, când probabilitatea pentru averse, posibil torențiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelie și grindinã va fi ridicatã. Minima termicã se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru