Prognoza meteo, 19 februarie 2020. Vremea rămâne caldă pentru această perioadă, dar temperaturile mai scad și va ploua

Publicat: 18 02. 2020, 22:15
Actualizat: 19 02. 2020, 19:58
FOTO: Mediafax Foto

Prognoza meteo din 19 februarie 2020. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o zi înnorată, cu ploi, iar temperaturile vor fi în scădere față de ziua precedentă. Cu toate acestea, vremea rămâne tot caldă pentru această perioadă a anului.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a zilei în Oltenia, vestul Munteniei și sudul Transilvaniei se vor semnala în mod local câteva ploi slabe, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil.

Vor fi precipitaţii locale, în general slabe cantitativ, predominant ploi mixte.Vantul va sufla slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult moderat în Carpații Orientali.

Temperaturile maxime vor fi cu mult mai mari, față de media multianuală, ce pot atinge în medie 10-13 grade Celsius.

Astfel, valorile diurne vor fi situate, în general, între 5 și 10 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 7-12 grade Celsius în Banat, Crișana și Oltenia, 10-15 grade Celsius, în Muntenia și Dobrogea și 8-13 grade Celsius în Moldova, cu cele mai scăzute temperaturi așteptate în zona Bucovinei.

Și în Capitală cerul va fi mai mult acoperit de nori și sunt așteptate ploi, iar temperatura maximă va ajunge până la 10-11 grade Celsius.

Vezi temperaturile maxime din principalele orașe din România, pe a1.ro.

FOTO – Mediafax Foto