Prognoza METEO pentru acest weekend. Cum va fi vremea la referendum

Publicat: 06 10. 2018, 09:37

„Vremea va fi în general frumoasă și caldă. În partea de Vest, Nord-Vest și Centru a țării valorile termice se vor situa peste cele obișnuite în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în extremitatea Vestică, fără precipitații”, a declarat pentru Mediafax, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Pe arii restrânse, vântul va avea intensificări între 40 și 45 km/h. În Capitală, va fi vreme însorită, cu maxime de aproximativ 21 grade.

„Unele intensificări ale vântului vor fi în Banat și temporar în Moldova, în Sudul Transilvaniei și pe litoral, până la 40-45 km/h. (…) Temperatura maximă va fi de 24 de grade în Banat și Crișana. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai coborâte, -2 grade, în Carpații Orientali”, a mai precizat reprezentantul ANM.

Potrivit sursei citate, sâmbătă (dimineața și seara), în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață, iar la munte, weekend-ul va fi însorit.

„Duminică se menține vremea în general frumoasă, la fel vor fi valori peste cele normale ale perioadei, în majoritatea zonelor țării, exceptând partea de Sud și Sud-Est unde valorile vor fi în jurul normelor. (…) În Banat, Moldova și pe litoral va fi vânt moderat în prima parte a zilei. Duminică, maximele vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade și cele minime între 4 și 14 grade. (…) În zona montană avem vreme însorită sâmbătă și duminică, dar temperaturile vor fi destul de modeste”, a mai precizat Oana Păduraru.

Foto: Hepta