Proiect la Guvern: ISU va putea închide cluburile și va putea dispune amenzi până la 100.000 lei

Publicat: 02 11. 2015, 16:56

Anunțul a fost făcut luni de premierul Victor Ponta. Actul normativ se află în lucru, ministerul Justiției și MAI pregătind modificarea legii în acest sens. De asemenea, se caută formule pentru a elimina din legislația în vigoare posibilitatea acordării autorizațiilor de funcționare în baza unor declarații pe proprie răspundere.

Ședința săptămânală a Guvernului a fost devansată cu o zi pentru ca Executivul să acorde urgent ajutoare familiilor care și-au pierdut copiii în tragedia de la Clubul Colectiv, dar și pentru a face unele modificări legislative la cererea MAI și ISU, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

„Premierul Victor Ponta i-a convocat pe miniștri, marți, în ședință de Guvern, pentru ca Executivul să aprobe cât mai repede acordarea de ajutoare familiilor care și-au pierdut copiii în tragedia de la Clubul Colectiv. De asemenea, în ședință vor fi efectuate mai multe modificări legislative care au fost cerute de Ministerul de Interne și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, modificări ce se impun în urma celor constatate în urma tragediei”, au spus pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.