PROIECT. USR vrea ca mai mulți copii să primească calculatoare prin programul Euro 200

Publicat: 30 04. 2020, 17:53
Foto: Pixabay

Deputatul USR Dan Rădulescu a depus, joi, un proiect de lege de creştere a numărului de beneficiari ai programului Euro 200, programul prin care statul acordă echivalentul a 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator copiilor din familiile defavorizate.

Potrivit unui anunţ al USR, proiectul este cu atât mai important în contextul actual al obligativităţii cursurilor online şi în condiţiile în care, conform datelor publicate de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, peste 64% dintre elevii din România nu au dispozitive care să permită învăţarea electronică şi au acces limitat la internet.

„Anul trecut, din cauza condiţiilor extrem de restrictive ale programului – venit brut pe membru de familie de maximum 250 de lei, ajutorul se acordă doar o dată unei familii, indiferent de numărul de copii – au beneficiat de ajutorul de la stat doar în jur de 4.000 de copii”, precizează USR.

Proiectul deputatului USR Dan Rădulescu prevede dublarea venitului maxim pe membru de familie până la care pot fi depuse cereri de sprijin financiar. Totodată, banii ar putea fi folosiţi nu doar pentru achiziţionarea unui calculator, ci şi pentru cumpărarea unei tablete sau pentru contractarea unui abonament de internet pe o perioadă de minimum 1 an.

„Statul nu trebuie să stabilească doar obligaţii pentru părinţi şi copii, ci trebuie şi să se asigure că aceştia au mijloacele necesare îndeplinirii obligaţiei, altfel nu vom face decât să constatăm, peste scurt timp, un nou eşec al sistemului de educaţie românesc”, conchide sursa citată.