Proiecția filmului „120 BPM”, de la Muzeul Țăranului, întreruptă de „un grup de creștini” pe motiv că e cu homosexuali. VIDEO

Publicat: 04 02. 2018, 21:07

Oamenii au venit cu icoane și cu bannere pe care scria „România nu e Sodoma și Gomora” și „Soros, lasă copiii în pace”, cu care s-au urcat pe scenă, spre stupoarea spectatorilor prezenți la proiecție. 

Grupul a interpretat câtece religioase și a cântat imnul României. Unul dintre protestatari susținea că românii sunt „creștini ortodocși de 2.000 de ani”, nu homosexuali. 

„Nu reprezint nicio asociație. Sunt membru al poporului român. Un film cu asemenea subiect este inadmisibil să fie proiectat într-un centru al spiritualității românești”, a spus altul. 

Filmul „120 BPM” al lui Robin Campillo  a fost considerat revelația ultimei ediții a festivalului de la Cannes. Lungmetrajul are la bază fapte reale și vorbește despre modul în care organizația civică ACT UP din Franța anilor `90 își dorește obținerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorități – de la cele sexuale la cele civice. 

În plină epidemie, grupul de acțiune „Act Up” s-a implicat în viața publică, combatând prejudecata că SIDA este boala persoanelor de la periferia societății și conștientizând opinia și autoritățile asupra metodelor de prevenirea a acestei boli sau a metodelor de tratament.