Propunerea pe care Ion Țiriac i-o face președintelui Klaus Iohannis: referendum pentru REPUBLICA PREZIDENȚIALĂ

Publicat: 04 02. 2015, 22:30
Actualizat: 09 08. 2015, 09:53

„În primul rând, pe mine m-ar interesa să iau banii înapoi pe care i-au delapidat – statul și pe mine, plătitor de taxe… asta, cu amendă la amendă la amendă, și pe urmă vedem noi despre ce e vorba, pentru că, altfel, trebuie să plătesc și pușcăria”, a afirmat Ion Țiriac într-un interviu la Digi 24.

Ion Țiriac a vorbit și despre valul de arestări și cercetări penale care îi vizează pe politicieni și oameni de afaceri și despre influența serviciilor secrete în politică și justiție.

„L-am cunoscut și pe domnul Bush când era la CIA, l-am cunoscut și pe domnul Maior când era la SRI. Sunt oameni, serviciile sunt oameni. Au vreo influență? S-ar putea întâmpla. Dar, pe de altă parte, mă gândesc că totuși e 2015. Cât timp ne-ar trebui nouă să spunem că justiția e dependentă de politic și unu-și bagă coada aici, altul dincolo și ba Băsescu e tartorul cu păpușile, ba nu-i Băsescu, e guvernul PSD. Cred că oarecum s-a terminat cu treaba asta când ai o domnișoară care se numește Kovesi și care e acolo de atâția ani și care nu e atârnată nici de-o parte, nici de alta”, a spus Ion Țiriac.

Omul de afaceri consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui să declanșeze un referendum pentru a vedea „dacă nu cumva români ar vrea republică prezidențială. „Atunci (în situația unei republici prezidențiale n.r.) președintele numește un prim-ministru, dar este și responsabil”, a afirmat Ion Țiriac.