Protest al șoferilor de la RAT Brașov, niciun mijloc de transport în comun nu circulă în oraș

Publicat: 07 06. 2013, 12:48
Actualizat: 03 07. 2013, 16:51

Șoferii de la Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov protestează vineri dimineață, refuzând să meargă pe traseu, nemulțumiți că salariile nu le-au mai fost mărite de câțiva ani, iar la ora transmiterii acestei știri niciun mijloc de transport în comun nu circulă în oraș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan, protestul spontan a fost declanșat de șoferii de autobuze, care ar fi trebuit să intre în cursă la ora 05.30, iar acestora li s-au alăturat, de la ora 07.00 și șoferii de troleibuze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„La această oră ar fi trebuit să fie pe traseu 140 de șoferi de autobuze și troleibuze. În total avem circa 360 de șoferi, dar aceștia sunt solidari cu colegii lor. La această oră nu circulă niciun autobuz Singura revendicare a angajaților este cea legată de salarii”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX reprezentnatul RAT Brașov.

Salariul mediu de încadrare al unui șofer de la RAT Brașov este de 1.150 de lei, potrivit sursei citate.

Conducerea RAT Brașov discută cu sindicatul angajaților de câteva luni pe tema salariilor, negocieri care nu au ajuns la niciun rezultat.

La ora transmiterii acestei știri, prefectul Mihai Mohaci se află la sediul RAT Brașov, pentru a discuta cu membrii de sindicat și conducerea instituției pentru a găsi soluții.

„La această oră conducerea Regiei se află la negocieri cu reprezentanții angajaților pentru detensionarea situației. Problema este că legislația în vigoare nu permite majorarea cheltuielilor salariale. Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a declarat purtătorul de cuvânt al RAT Brașov.