Protest inedit la Arad: cum arată acum un drum după ce s-au plantat copaci în gropi

Publicat: 28 02. 2016, 15:45

Inițial, localnicii au transmis petiții către Prefectură, Poliția Locală și Inspectorarul de Poliție Județean Arad, în care au reclamat gropile de pe drumul județean 709 B, care face legătura între localitățile Macea și Sânmartin. În răspunsul primit de la Poliția Județului Arad, se arată că administratorul drumului a fost amendat cu 2.205 lei. Situația gropilor de pe drum a rămas însă aceeași.

FOTO: aradon.ro

În semn de protest, mai mulți localnici au plantat copaci în gropile din asfalt, dintre care unele au diametrul de 50 de cm și adâncimea de 30 cm.

Ei sunt nemulțumiți că, pe lângă gropi, unele zone de treceri pentru pietoni sunt nesemnalizate, indicatoarele rutiere lipsind cu desăvârșire, ceea ce poate duce la apariția unor accidente. Totodată, ei se plâng că
pe lângă pericolul din timpul condusului mașinii, trebuie să suporte cheltuieli semnificative cu reparațiile.

Unul dintre inițiatorii campaniei a postat pe contul său de Facebook că a ieșit „la plantat de pomi și pescuit pe șoseaua DJ 709B, segmentul Macea-Sânmartin”.

„Este trist că în această zonă de vest, una dintre cele mai industrializate și dezvoltate din România, există atâta indiferență. Am putea avea cea mai dezvoltată infrastructură, în schimb avem cea mai dezvoltată nepasare”, a mai transmis arădeanul.