Protest spontan la Coca-Cola de la București și Ploiești

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 24 07. 2012, 05:59
Câteva zeci de angajați ai Coca-Cola au declanșat, astăzi, la sediile din București și Ploiești, proteste spontane, cerând salarii compensatorii pentru cei care vor fi disponibilizați și acuzând administrația că a semnat Contractul Colectiv de Muncă doar cu unul din cele trei sindicate reprezentative, iar compania susține că protestul este ilegal.

 

Câteva zeci de angajați ai Coca-Cola au declanșat, joi, la sediile din București și Ploiești, proteste spontane, cerând salarii compensatorii pentru cei care vor fi disponibilizați și acuzând administrația că a semnat Contractul Colectiv de Muncă doar cu unul din cele trei sindicate reprezentative, iar compania susține că protestul este ilegal.

Protestul spontan a fost declanșat joi dimineață, începând cu ora 6.00, cei de la Ploiești oprind producția, iar la București au încetat distribuția, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ștefan Dumitrescu, liderul unuia din cele trei sindicate.

La București, câteva zeci de angajați s-au adunat în fața depozitului de la Urbis, iar apoi s-au deplasat în fața fabricii, pentru procedura de conciliere a conflictului de muncă, procedură care se desfășoară și în momentul transmiterii acestei știri.

Motivul nemulțumirii salariaților este determinat de negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă doar cu unul din cele trei sindicate din companie, care, potrivit lui Dumitrescu, nu este reprezentativ, și ignorarea de către conducere a revendicărilor salariaților reprezentați de celelalte două sindicate.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro