Protest spontan la TVR, după numirea Irinei Radu

Publicat: 10 05. 2016, 13:30

Peste 70 de angajați ai TVR protestează, marți, în curtea instituției.

„Este un protest în curtea TVR. Sunt angajați, susținători ai Monicăi Ghiurco, care au ieși în urma votului din Parlament. Din câte știu eu nu sunt de accord cu modul în care s-a desfășurat procedura, atât în comisii, cât și în Plenul Parlamentului. Acestea sunt nemulțumirile și consideră că Parlamentul nu tratează cu seriozitate și competență situația televiziunii”, a declarat Dragoș Bocanaciu , președintele sindicatului SPUSTV pentru MEDIAFAX.

Potrivit liderului de sindicat, angajații care au decis să protesteaze „fac asta în pauză, nefiind întrerupt lucrul”. Este cel de-al doilea protest de acest fel în mai puțin de o lună la TVR. Pe 18 aprilie sute de angajați au ieșit în curtea televiziunii pentru susținerea Monicăi Ghiurco.

Parlamentul a ales-o, marți, pe Irina Radu în funcția de președinte-director general al TRV cu 304 voturi „pentru” și opt „împotrivă”. La vot au participat 230 de deputați și 82 de senatori. Liberalii nu au participat la vot.

Luni, Irina Radu a fost audiată, la propunerea PSD, de comisiile de cultură ale celor două Camere și a fost votată pentru șefia TVR. Propunerea Consiliului de Administrație al TVR, Monica Ghiurco, a fost respinsă de comisii. PNL a contestat votul și a acuzat PSD de înclăcarea legii SRTV, invocând faptul că președintele-director general al postului public de televiziune trebuie ales la propunerea Consiliului de Administrație. Liberalii au anunțat că vor contesta decizia plenului la Curtea Constituțională.