Protestatarii din Iași i-au găsit în PSD un înlocuitor lui Grindeanu

Publicat: 06 02. 2017, 22:37

Peste 3.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a șaptea seară la rând, cerând demisia Guvernului și a liderului social-democrat Liviu Dragnea de la conducerea partidului, ieșenii fiind de părere că nu este suficient că s-a decis abrogarea Ordonanței 13.

Printre cei sosiți la protest a fost și o tânără cu o pancartă pe care scria „Nu îmi dau inima din piept pentru un guvern infect”, spunând că acesta este mesajul ei pentru toți politicienii.

„Este un mesaj pentru toți politicienii care încearcă să ne corupă țara. Viitorul este al nostru și nu al lor, țara asta nu trebuie să fie condusă de niște oameni corupți”, a explicat tânăra mesajul ei.

Pentru o altă tânără care își dorește „o țară cu o a atitudine morală”, România ar trebui să fie o țară în care „conducătorii nu se gândesc la câștigul propriu, ci ca țara să evolueze și din punct de vedere economic, și din punct de vedere moral”, în locul lui Sorin Grindeanu fiind propus primarul Iașiului, Mihai Chirica.

„Acest Guvern m-a dezamăgit profund, este un Guvern de mincinoși, un Guvern care apără hoția. Îmi doresc ca acest Guvern să nu mai fie, să vină altul. Ei în loc să renunțe la toate aceste ordonanțe, renunță doar la o parte, sperând că strada și presiunea străzii se va micșora. Din moment ce acest Guvern s-a dovedit că este mincinos, trebuie să plece. L-aș pune în loc pe domnul Chirica (Mihai Chirica, primarul Iașului n.red.). Patru ani de zile trebuie să-i suportăm, nu avem ce face, pe PSD și ALDE, nu poți să pui în loc pe altcineva, asta a fost voința poporului. Dar măcar să fie niște pesediști mai luminați, nu niște răgălii, ca să mă exprim ca ei, cum este șeful partidului”, a explicat unul dintre
ieșenii prezenți în Piața Unirii în timp ce ținea în mână o pancartă pe care scria „Dragnea la închisoare, Chirica la guvernare, #încă o încercare!”.

Ieșenii au stat aproximativ două ore în Piața Unirii și mai apoi au plecat în marș pe bulevardele din centrul orașului, la fel ca în utimele seri.