Proteste anunțate în București, Cluj și Târgu Mureș pentru a-i cere demisia lui Gabriel Oprea

Publicat: 25 10. 2015, 00:41

Duminică, la ora 14.00, este anunțat un protest în Piața Universității, organizat de Uniți Salvăm și Neam Trezit. „Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne și vice-premier în Guvernul României. Suntem indignați văzând tentativele de mușamalizare a tragediei de către reprezentanți ai guvernului, ministerului și unei părți a mass-mediei.”, se arată în descrierea, de pe Facebook, a evenimentului.

De asemenea, un protest se anunță și la Cluj, în Piața Unirii, începând cu ora 17.00. La Târgu Mureș, oamenii sunt așteptați la un flashmob în fața Prefecturii, la ora 11.00.

Un alt protest este anunțat pentru luni, la ora 18.00, în Piața Victoriei din București.

Câteva sute de motocicliști au defilat sâmbătă, în jurul orei 19.00, de la Academia Militară pe Știrbei Vodă, oprindu-se la locul accidentului în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, căzând cu motocicleta într-o groapă, în timp ce deschidea calea pentru coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Motocicliștii au aprins lumânări la locul accidentului și au plecat mai departe. Gabriel Oprea se află în a patra zi de silentio stampa, fără să dea vreo explicație publică despre circumstanțele în care circula marți seară și dacă a respectat legea beneficiind de coloană oficială.

Conform legii, de coloană oficială beneficiază doar președintele, prim-ministrul și șefii celor două camere ale Parlamentului. Miniștrii pot beneficia de coloană oficială doar în situații excepționale, când este necesară deplasarea lor în regim de urgență.

Niciun oficial, cu atât mai puțin Gabriel Oprea, nu a explicat până acum de unde venea și unde mergea vicepremierul și care era natura urgenței activității sale, care să fi justificat legal folosirea unui dispozitiv de coloană oficială sau de coloană cu prioritate.