• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

PROTESTE SUCEAVA. Incidente la mitingul de la Suceava după ce au apărut manifestanți cu mesaje PDL=USL-aceeași mizerie

PROTESTE SUCEAVA. Incidente la mitingul de la Suceava după ce au apărut manifestanți cu mesaje PDL=USL-aceeași mizerie
Aproximativ 15 manifestanți care aveau pancarte cu mesajul PDL=USL au fost huiduiți și îndepărtați de participanții la mitingul de vineri seară din fața Palatului Administrativ din Suceava, aceștia fiind considerați de protestatari drept "oameni plătiți de Bercea Mondial"

Aproximativ 15 manifestanți care aveau pancarte cu mesajul PDL=USL au fost huiduiți și îndepărtați de participanții la mitingul de vineri seară din fața Palatului Administrativ din Suceava, aceștia fiind considerați de protestatari drept „oameni plătiți de Bercea Mondial”.

Aproximativ 15 persoane, dintre care nouă copii, au venit, vineri seară, la mitingul din fața Palatului Administrativ din municipiul Suceava și au afișat pancarte cu mesaje precum: „PDL=USL/OPURTUNIȘTI”, „PDL și USL aceeași mizerie” sau „PDL și USL-ciocu mic!”, însă acestea au fost huiduite de manifestanți.

Protestatarii le-au cerut să strige alături de ei „Jos Băsescu!” și „Jos PDL!”, iar pentru că unii au refuzat sau nu au strigat cu convingere au fost catalogați drept „oameni plătiți de Bercea Mondial”.

Manifestanții i-au acuzat că sunt diversioniști infiltrați în mișcarea de protest așa cum se întâmplă la București și că se așteaptă să arunce și cu pietre, remarcând că unii aveau glugi pe cap și fulare la gură.

Ei le-au cerut să-și dea fularele jos de pe față, apoi le-au solicitat să nu le strice mitingul, pentru că sunt plătiți de „Flutur și Udrea”.

La scurt timp, copiii au abandonat pancartele și au fugit, în timp ce adulții au început să dialogheze cu restul protestatarilor susținând că și ei au dreptul să-și spună punctul de vedere.

Unul dintre ei a spus că este liber într-o țară liberă, că este sătul de toți politicienii din țară și că are voie să spună acest lucru. De asemenea, el a negat că ar fi membru PDL, la fel cum a declarat și un alt manifestant, care a spus că nu este membru PDL și că acest lucru poate fi verificat, precizând că vrea o schimbare în bine.

Manifestanții și-au continuat apoi protestul, ignorându-i pe cei doi care rămăseseră doar cu o pancartă, și au strigat „Jos Băsescu!”, „Alegeri anticipate și nu comasate!”, „Flutur nu uita, Bucovina nu-i a ta!”.

În timpul mitingului, câțiva membri ai PSD și PNL, printre care președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, și președintele organizației municipale PNL Suceava, Marius Zmău, au venit cu ceai cald îndulcit cu miere pe care l-au oferit atât manifestanților cât și jandarmilor și polițiștilor care asigurau paza și ordinea.

Protestatarii au plecat apoi într-un marș pe străzile orașului care a inclus sediul PDL Suceava unde au fost scandate din nou lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale.

Și la Vaslui, peste 50 de persoane au protestat, vineri seară, timp de o oră, în Piața Civică, în ciuda ploii torențiale. Manifestanții au scandat „Băsescu pentru noi, e o ladă de gunoi”, „Bălaia din Pleșcoi este Ceaușeasca II”, „Vasluieni veniți cu toți, să scăpăm țara de hoți”, „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”.

Citește și..
Inchide