Proteste violente, de Ziua Muncii, la Paris. VIDEO

Publicat: 01 05. 2017, 21:30
Actualizat: 29 03. 2019, 06:52

This browser does not support the video element.

Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene în centrul Parisului, în confruntările cu protestatari izbucnite în cursul mitingurilor organizate de 1 Mai, trei agenți ai serviciilor de securitate fiind răniți. Patru protestatari implicați în violențe au fost reținuți de poliție.

Persoane purtând cagule s-au infiltrat printre participanții la manifestația de 1 Mai aflată în curs la Paris și au folosit petarde. Incidente au fost semnalate în Piața Bastilia și în Piața Republicii, doi agenți ai forțelor de ordine fiind răniți de petarde și sticle incendiare.

„Direcția de ordine publică a izolat circa 150 de persoane cu cagule care s-au infiltrat în coloana de manifestanți”, au transmis autoritățile franceze.

Marșul de 1 Mai se desfășoară în condiții speciale anul acesta, în contextul în care societatea franceză este divizată înaintea celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Zecile de mii de persoane au ieșit pe străzile din Paris la îndemnurile sindicatelor, dar și ale celor doi candidați la funcția de președinte al Franței – Emmanuel Macron, reprezentantul organizației civice În Mișcare! (social-liberală), și Marine Le Pen, fostul lider al formațiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Național.

FOTO: Info Wars