Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat într-un garaj

Publicat: 01 06. 2021, 09:33
Actualizat: 01 06. 2021, 10:11
Cătălin Lucaci a devenit protopop al Zălăului în urmă cu cinci ani / Sursă FOTO: Facebook

Preotul care slujea într-un sat din apropierea Zalăului, județul Sălaj, a fost găsit spânzurat într-un garaj în cursul zilei de luni, 31 mai.

Echipajele medicale ajunse la fața locului au încercat să îi acorde prim ajutor, însă în ciuda tuturor eforturilor, bărbatul a fost declarat decedat. În apropierea lui nu a fost găsit niciun bilet de adio iar apropiații lui susțin că preotul n-ar fi avut probleme financiare sau personale, potrivit Antena3.

Preotul nu a lăsat niciun bilet de adio

Cătălin Lucaci a devenit protopop al Zalăului în urmă cu cinci ani, urmându-l în funcție de Ștefan Lucaciu, care ocupase postul timp de 12 ani, potrivit presei locale.

Preotul a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu, în prezența consilierilor eparhiali și a tuturor preoților din Episcopia Sălajului pe data de 24 mai 2016.

Cătălin Lucaci a activat și drept profesor de Religie, precum și ca preot la Biserica Ortodoxă din Fetindia, din comuna Meseşenii de Jos. De câțiva ani era paroh la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna, comuna Românaşi.

Preotul era căsătorit și avea doi copii.