PS Varsanufie Prahoveanul a slujit duminică la Rahova, Gigi Becali nu a fost prezent

Publicat: 26 05. 2013, 19:14
Actualizat: 28 09. 2018, 11:36

PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit, duminică, la Penitenciarul Rahova, unde face acest lucru periodic, Gigi Becali nefiind printre deținuții care au asistat la această slujbă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Patriarhiei.

„PS Varsanufie Prahoveanul merge periodic la penitenciarele Rahova și Jilava, dar și la altele din Arhiepiscopia Bucureștilor, cum sunt penitenciarele Ploiești și Târgșor, pentru a săvârși Sfânta Liturghie, în cadrul activității misionare pe care o are de îndeplinit”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Sursa citată a adăugat că, pe de altă parte, PS Varsanufie Prahoveanul supraveghează, în această perioadă, atât lucrările de pictare a unei biserici de la Penitenciarul Rahova, cât și pe cele de construire de la capela Penitenciarului Jilava.

Părintele Stoica a mai spus că participarea PS Varsanufie Prahoveanul la Sfânta Liturghie din Duminica Slăbănogului, săvârșită la Penitenciarul Rahova, a fost stabilită cu mult timp înainte ca Gigi Becali să fie condamnat și încarcerat acolo.

De altfel, potrivit aceleiași surse, Becali nici nu participat la slujba de duminică de la Rahova, ținută de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În același context, oficialii Administrației Naționale a Penitenciarelor au precizat, pentru MEDIAFAX, că la slujbe participă 50 de deținuți, conform unei programări lunare.

Gig Becali este încarcerat la Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv, tot de către ICCJ, la trei ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, cel al schimbului de terenuri cu MApN.